Top of the page

Nieuws

  • 10-11-2023

    BRON: Eindhovens Dagblad
    BEEK EN DONK - Het faillissement bij Van Thiel United kwam vorige week hard aan in Beek en Donk. Is dit nu het eind van het 180 jaar durende, roemruchte Van Thiel-imperium? Maar nee. Eén tak houdt nog steeds moedig stand op het fabrieksterrein aan de Zuid-Willemsvaart: Thibo.
  • 18-10-2023
    Een geslaagde eerste dag van het Thibo-event!
  • 28-9-2023

    4 redenen waarom deze bouwhekken een hit zijn!

    Al ruim 30 jaar produceert en levert Thibo bouwhekken voor o.a. de evenementen branche en de bouw. Branches waar vaak hoge eisen worden gesteld aan de veiligheid en waar gewerkt wordt met strakke budgetten.
  • 28-1-2022
    Privacy en gastvrij: deze twee woorden lijken kaarsrecht tegenover elkaar te staan. Toch zijn beiden vaak eisen waar een hekwerk of poort aan moet voldoen. Privacy is essentieel, wanneer je je vrij wil voelen in je doen en laten, zonder het gevoel bekeken te worden. Thuis, op het werk, bij de sportvereniging. Maar je wilt ook dat een poort of hekwerk een goede en open uitstraling heeft. Het is vaak het eerste wat je van een terrein ziet. Jezelf en je gasten een welkom en gastvrij gevoel geven is minstens zo belangrijk.

    Vandaag, 28 januari, is het de dag van de privacy. Daarom is dit dé dag om dit onderwerp in ons blog te bespreken.

  • 23-9-2021
    Ken je padel al? Die ene nieuwe populaire racketsport wat lijkt op een combinatie van tennis en squash? Het is op dit moment een van de snelst groeiende sporten ter wereld. Padelbaan bouwers kunnen de vraag uit de markt bijna niet bijhouden. Dat weten wij als geen ander, aangezien we voor een van de grootste padelbaan bouwers in Nederland de kooien produceren.

  • 4-6-2021
    Ken je de Matic SL van Thibo al? De Matic SL is een automatisch aandrijfportaal voor schuifpoorten, waarbij de aandrijving is weggewerkt in het portaal. In 2011 werd deze trend gezet. Door het tijdloze en esthetische ontwerp past het portaal bij ieder type schuifpoort. Daarnaast is het “plug en play” installeren voor schuifpoorten ook al tien jaar een succes. De Matic SL heeft de installateur in de afgelopen jaren vele montage-uren bespaard door deze kant-en-klare oplossing. Naast het esthetisch design en de snelle montage is de hoge mate van veiligheid van de Matic SL uiteraard ook benoemingswaardig. De aluminium profielen zijn duurzaam (het materiaal is corrosiebestending) en bieden optimale stabiliteit door de symmetrische uitvoering. Daarnaast zijn de aandrijving en de besturing extra beschermd tegen weersinvloeden en vandalisme. Ook heeft de poort een ingebouwd LED-waarschuwingslicht welke extra veiligheid biedt wanneer de poort in beweging is.

  • 21-5-2021
    Gaaspanelen en -rollen zijn verkrijgbaar in verschillende draadsoorten en afmetingen. Op deze manier is er voor ieder project het geschikte paneel. Maar welk materiaal is geschikt voor welke toepassing? En is het duurste paneel ook altijd het beste voor je project? Lees in dit blog welk gaaspaneel het best past bij welke toepassing!
  • 5-3-2021
    Het gelakte oppervlak van een poort of hekwerk heeft heel wat te verduren. Deze wordt immers continu blootgesteld aan luchtvervuiling zoals stof, zand en zure regen (Vluchtige Organische Stoffen) en UV- en infrarode straling van de zon. De laag wordt mat en/of ‘verkrijt’. Er vormt zich een dof, wit poederlaagje, dat zich steeds dieper in de lak verankert en het oppervlak op langere termijn onherstelbaar kan beschadigen. Om deze schade te voorkomen, is het belangrijk dat je poort of hekwerk, net als een auto, goed en met enige regelmaat onderhouden wordt, ook als deze nog niet oud is.
  • 15-1-2021
    Het is alweer één jaar geleden dat we onze naam Hitmetal veranderd hebben in Thibo. Daarmee keerden we terug naar onze roots van ruim 177 jaar. Roots waar we erg trots op zijn. Nu, één jaar verder vieren we dit door niet terug in de tijd, maar juist vooruit te gaan met de introductie van My Thibo!

  • 1-1-2021
    Het is alweer één jaar geleden dat we onze naam Hitmetal veranderd hebben in Thibo. Daarmee keerden we terug naar onze roots van ruim 178 jaar. Roots waar we erg trots op zijn. Nu, een jaar verder blikken we terug én kijken we naar de toekomst. Wat is en gaat er veranderen en wat zal hetzelfde blijven? Onze jarenlange ervaring is wat Thibo zo bijzonder maakt maar door te blijven vernieuwen blijven we ook modern. ‘The best of both worlds’.

  • 1-11-2020
    In een veranderende wereld, waarbij het milieu een steeds belangrijkere rol speelt in het maken van keuzes met betrekking tot de bedrijfsvoering, is Thibo in transitie om op andere wijzen, schoner en sneller, hekwerken en poorten te kunnen produceren. Hiervan zijn onder andere RS-spijlenvakken het resultaat.

  • 4-2-2020

    BRON: Eindhovens Dagblad
    Hitmetal was in 2004 het moderne en internationaal klinkende alternatief voor Thibo Draad. Maar nu, na ruim 15 jaar, gaat het metaalbedrijf terug naar de 177 jaar oude roots en heet het weer Thibo.